خانه پیش ساخته یک روش ساختوساز است که حدود هزاران سال قدمت دارد. یونانیان باستان از عناصر پیش ساخته برای ساخت معابد خود استفاده میکردند، همانطور که ژاپنیهای باستان هنگام ساخت بتکدهها از آن استفاده میکردند. امروزه خانه های پیش ساخته پیشرفتهتر از قبل و با متریال مختلفی ساخته میشوند.
اما اجرای خانه پیش ساخته بتنی به دلیل مقرون به صرفه بودن و صرفه جویی در مصرف انرژی و انعطاف پذیری بسزا، شهرت بیشتری پیدا کرده است. در بخش بعد قصد داریم شما را با اجرای خانه پیش ساخته بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتها با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
اجزای مهم خانه پیش ساخته بتنی
قبل از شروع مبحث بهتر است با اجزای مختلف تشکیل دهنده خانه پیش ساخته بتنی را به طور کامل بشناسیم، تا به درک روشنی از مراحل ساخت و پروسه ساخت بنا داشته باشیم.
- نقشه کشی
- اخذ مجوزهای ساخت، امتیاز آب، برق، گاز و تلفن
- فونداسیون بنا و زیرسازی
- ستونهای بنا
- دیوارها و سقف
- درب و پنجره
- تاسیسات از جمله لوله کشی آب و گاز در کنار سیم کشی برق و تلفن (کلید و پریز و …)
- نازک کاری و پوشش داخلی سقف و دیوارها
- نمای خارجی
- عایق بندی سقف
- کابینتبندی و سینک ظرفشویی
- سرویس (حمام و دستشویی)
- کفسازی حیاط و طراحی و ساخت موارد دیگری مانند باغچه، استخر، سونا و…
نحوه اجرای خانه پیش ساخته
بعد از معرفی قسمت های یک پروژه ساختمانی پیش ساخته، براساس همین مراحل باید پروسه ساخت و ساز پیش رود و خانه مرحله به مرحله به نقطه بهره برداری نزدیک تر شود. به همین دلیل بر اساس لیست بالا نوبت به توضیحات و بررسی دقیق هر کدام میرسیم.
نقشه کشی
بعد از عقد قرارداد بین کارفرما و پیمانکار، کارشناسانی زبده به منظور بررسی زمین بر مبنای نوع طرح و ساخت سازه، به محل پروژه فرستاده میشود که با بررسی دقیق آب و هوا، میزان قدرت وزش باد، زلزله خیزی زمین و بسیاری از موارد دیگر نسبت نقشه کشی و طراحی ساختار کلی سازه با ریز ترین جزئیات اقدام میکنند که کارفرما نیز میتواند تا حدودی در نوع طرح و سازه (تا جایی که اختلالی در اخذ مجوز از سمت نظام مهندسی پیش نیاید) دخالت داشته باشد.
اخذ مجوز های مورد نیاز
وکیل شرکت (پیمانکار) همراه با مدارک مورد نیاز که از سمت پیمان کار و کارفرما تهیه شده است برای دریافت امتیاز های آب، برق، گاز و تلفن، همراه با مجوز ساخت ساز به موسسات مربوطه مراجعه میکند و مراحل اداری مربوطه را انجام میدهد. در این میان در صورت نیاز بیمه ساختمان (اگر کارفرما تایید کند) نیز توسط همین شخص برای ساختمان، کارگر ها، مراحل ساخت و … اخذ میشود.
فونداسیون بنا
در این مرحله (که میتوان اولین مرحله عملی روی زمین نامید) تجهیزات سنگین و مورد نیاز به منظور حفاری، بتن ریزی و ساختار بندی زیر بنا، به محل پروژه اعزام میشوند. تمامی این مراحل (حفاری، بتن ریزی و …) زیر نظر کارشناس و مهندس ناظر صورت میگیرد.
ستون، دیوار و سقف های بنا
دلیل بررسی این سه مورد با یک دیگر این است که هر سه آنها در کارگاه ساخته شده و برای نصب به محل فرستاده میشوند. دیوار ها و سقف از بتن سبک (که به صورتهای مختلفی مثلا یک لایه از بتن سبک روی سطحی بافته شده از میلههای نازک و مستحکم فلز در میان عایق بندی از جنس فومهای سبک) ساخته میشوند. ستونها نیز براساس طرح ساختمان و نقشهای که در مرحله اول توسط کارشناسان و مهندسان طراحی شده است ساخته و بتن ریزی میشوند.
نحوه نصب دیوار پیش ساخته بتنی نیز غالبا یکی نبوده و به شرایط مختلفی مانند نقشه ساختمان، تعداد طبقات، مساحت زیر بنا و … بستگی دارد ولی به صورت پازل به روی هم وصل شده و با اتصالاتی مانند پیچ و مهره، جوش، بتن ریزی در محل و … نصب میشوند.
درب و پنجره
نوع درب و پنجره ها براساس قرار داد از قبل خریداری شده برای نصب سریع و مونتاژ به محل پروژه از قبل همراه با مصالح دیگر فرستاده شده است و توسط تکنسین مربوطه در کمترین زمان اجرا میشود.
تاسیسات
مانند ساخت و ساز سنتی شامل تمامی لوله کشیها و سیم کشیها بوده، و پروسه آن به مانند دیگر ساخت سازها یکسان است. برای انجام تاسیسات در بنای پیش ساخته بتنی، درون دیوارها و سقف های پیش ساخته، مجراهایی از قبل تعبیه شده است تا لوله، سیم و دیگر موارد لازم برای تاسیسات از این محلها عبور کند.
پوشش داخل سازه
برای پوشش داخل سازه نیز براساس موارد ذکر شده درون قرارداد میتوان متریال های مختلفی را اجرا کرد. برای مثال: کاغذ دیوار، کاشی، سرامیک، سفید کاری با گچ، دیوار پوش و کفپوش و… که پروسه انجام این مورد نیز بمانند انواع مختلف ساخت و ساز یکسان است.
نمای خارجی
نمای خارجی ساختمان پیش ساخته بتنی میتواند از متریال های مختلفی اجرا شود و هیچ محدودیتی در این مورد وجود نخواهد داشت. برای مثال نمای رومی که الان بیشتر از قبل مورد توجه کارفرمایان قرار گرفته است، از جمله نمای خارجی قابل اجراست.
عایق بندی سقف
برای عایق بندی سقف اغلب از ایزوگام مرغوب همراه با چند لایه بتن ریزی، ماله کشی، مش بندی و… استفاده میشود که با این حال باز هم میتوان از پوشش های مختلفی همچون سقف سفالی و ورقهای گالوانیزه نیز استفاده نمود.
کابینت بندی، سینک، شیر آلات (حمام و دستشویی)
تمامی این موارد توسط تکنسینهای مربوطه بر اساس متریال مشخص شده در قرارداد (توالت فرنگی یا ایرانی، نوع حمام، نوع شیرآلات، نوع جنس کابینت و …) از قبل تهیه شده و برای نصب به محل از قبل فرستاده شده است و در مرحله خاصی از کار توسط افراد نصب میشوند.
حیاط ساختمان
این مورد شامل انواع خاصی از ساختمانهاست که کارفرما قصد ساخت حیاط را نیز دارد که نوع کف حیاط سازه (سرامیک، سنگ، شن و غیره) اجرا شده و بقیه موارد مانند باغچه، سونا، استخر و … که اگر نیاز به نوع پیش ساخته آنها باشد، نوع پیش ساخته، و اگر نیاز به ساخت در محل باشد، در محل ساخته میشود.
در آخر
در این مقاله سعیمان بر این بود که شما را با نحوۀ اجرای خانه پیش ساخته بتنی آشنا کنیم. خانه پیش ساخته بتنی هم مانند دیگر خانههای پیش ساخته، اجزای آن در کارخانهها تولید میشوند. و سپس به سایت منتظر انتقال پیدا میکنند. و یکی از بهترین روشها در ساختوساز از لحاظ صرفهجویی در زمان و هزینه محسوب میشود.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید خانه های پیش ساخته بتنی یا دیوار پیش ساخته بتنی در شیراز با کارشناسان و مشاوران ما در مجموعه «برج سازان زینو بتن» در ارتباط باشید.
2 پاسخ
نویسنده این متن کیه؟ ❤️❤️❤️
سلام ، متن اجرای خانه پیش ساخته منظورتون هست؟